Sponseret indhold

EjendomDanmark: Positivt at erhvervslivets behov får større plads i ny uddannelsesaftale

Foto: iStock, carstenbrandt

Af:

EjendomDanmark hilser ny uddannelsesaftale velkommen og vil bidrage med input fra branchen til at sikre relevante og praksisnære uddannelser.

R egeringen og en række aftalepartier er blevet enige om en reform, der skal løfte kvaliteten af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser og gøre dem mere attraktive og relevante for både de studerende og arbejdsmarkedet.

”Det er positivt, at man vil styrke koblingen mellem teori og praksis. Uddannelsesinstitutionerne gør allerede et stort stykke arbejde, men med den nye aftale får de endnu bedre rammer for at sikre, at de studerende får de kompetencer, aftagervirksomhederne efterspørger,” siger Lotte Rendtorff, chefkonsulent for uddannelse og rekruttering hos EjendomDanmark, og fortsætter:

”Ejendomsbranchen spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling, og derfor er det helt centralt, at vi uddanner medarbejdere med de rette kompetencer. Mere praksisnær undervisning, tættere vejledning og en stærkere kobling til erhvervslivet vil ikke kun styrke branchen – det er også afgørende for at løse nogle af de store samfundsudfordringer, vi står over for i fremtiden.”

EjendomDanmark inddrager branchen i det videre arbejde
Som ejendomsbranchens samlede brancheorganisation ser EjendomDanmark frem til at bidrage konstruktivt til, at aftalen bliver omsat til konkret værdi for alle parter.

Derfor vil organisationen indkalde sine medlemmer til drøftelser om implementeringen:

”Vi vil samle konkrete input fra branchen til, hvilke kompetencer der efterspørges. Det giver os et velfunderet grundlag for at give uddannelsesinstitutionerne viden om, hvordan de i endnu højere grad kan målrette og styrke uddannelserne, så de matcher ejendomsbranchens behov i fremtiden,” siger Lotte Rendtorff.

Reformen har primært fokus på velfærdsuddannelserne, men påvirker også en af ejendomsbranchens vigtigste rekrutteringskanaler – blandt andet ved at forkorte finansøkonom- og finansbacheloruddannelserne.

”Det er vigtigt, at vi i tæt samarbejde med virksomhederne sikrer, at kvaliteten ikke forringes – men tværtimod bliver endnu mere relevant og målrettet, når uddannelserne forkortes. Det vil vi have fokus på i det videre arbejde,” siger Lotte Rendtorff.

Mest læste på BusinessReview.dk

dmd120625
Det Maritime Danmark
nsob
National sikkerhed & Beredskab
1 (24)
AR er brudt igennem i mange brancher
j876_1
Jaguar ure til enhver lejlighed
Foto-1
Hvordan transformerer kunstig intelligens (AI) ejendomsbranchen?

Podcast

Læs også

Old residential district downtown Odense
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især...
Frederiksværk
Årets første måneder gav fornyet håb for butiksejendomme
Efter mange års pres faldt andelen af butikslokaler, der står tomme, i første kvartal. Tendensen er særligt tydelig uden for storbyerne.Mæglere...
Kongressen
Trump vil lægge høj ekstraskat på europæiske ejendomsinvestorer i USA
Den nye udbytteskat, der kan blive på op til 20 pct., vil ramme investeringer i ikke blot ejendomme, men også f.eks. aktier. Foreløbigt...