3 Hurtige

Af:

PR-foto: Jeudan

Jeudan køber stort ind i Københavns indre by

Jeudan øger med et slag sin portefølje med ca. 6 pct. Det sker efter et opkøb af en stribe ejendomme i det indre København – Antonigade 2-10, Kristen Bernikowsgade 1-13, Pilestræde 6-16 samt Østergade 32-34 og 42, der samlet går under betegnelsen Galleri K. Den samlede pris for ejendommene er ca. 2 mia. kr., hvorved Jeudans samlede portefølje er på 33 mia. kr., oplyser selskabet.

Sælgerne er ifølge EjendomsWatch britiske Aviva og canadiske PSP Investment, der købte ejendommene for blot to år siden, og som på den korte tid har scoret en bruttogevinst på 400 mio. kr. Komplekset udgør 25.000 kvm., hvoraf 41 pct. er kontorer, 32 pct. er butikker og 6 pct. er restauranter, mens det resterende er kælderarealer og lignende. Jeduan ejede i forvejen 40.000 kvm. ejendom i kvarteret og forventer, at det større areal i sig selv giver muligheder. 

”Ejerskabet af et af samlet areal på mere end 65.000 kvm. i disse attraktive gader i København medfører mulighed for Jeudan for at skabe yderligere udvikling af området, der øger områdets og ejendommenes attraktivitet,” hedder det i en pressemeddelelse.

Som følge af indkøbet hæver Jeudan forventningen til årets omsætning med 100 mio. kr., til 1,9 mia. kr. Forventningen til driftsresultat hæves med 40 mio. kr.

PR-foto: Bygherreforeningen

Nyt formandskab vil skærpe Bygherreforeningens fokus

Olli Fischer, investment director i NREP (til venstre på billedet), og Peter Fangel Poulsen (til højre), partner og direktør i Bauherr, udgør det nye formandskab i Bygherreforeningen. De tager over fra byggedirektør i KAB Rolf Andersson. Det oplyser foreningen. Det er første gang, at private bygherrer sætter sig i formandsstolen – eller, formandsstolene, som det nu må være. Men det er ikke noget tilfælde – gennem det seneste årti har der som bekendt været rigtigt meget privat byggeri.

”Jo mere jeg har beskæftiget mig med branchen, jo mere er det gået op for mig, hvor central en rolle bygherren spiller i byggeprocessen. Og der synes jeg, at Bygherreforeningen bliver en stadigt stærkere stemme, aktør og platform for at kunne gøre noget ved det, jeg interesserer mig for”, udtaler Peter Fangel Poulsen.

 Det synspunkt deles af den nye næstformand, der mener, at bygherrerollen trænger til at blive talt op.

 ”Bygherrerollen er lidt støvet. Ingeniører vil arbejde for de rådgivende ingeniører, og CBS’ere vil arbejde med investment banking. Men jeg tror ikke, at de unge talenter er opmærksomme bygherrerollen som en mulig karrierevej. Bygherren har både et ansvar og mulighed for at skabe en positiv forandring, og det er typisk bygherren, der har mandatet og træffer den forretningsmæssige beslutning, f.eks. indenfor bæredygtighed,” udtaler Olli Fischer.

Visualisering: Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur og Gründl Haahr Arkitekter.

Konsortium bygger nyt på historisk grund i Roskilde

Forskellige udformninger af ejendommene, forskudte placeringer og mange særlige detaljer i murværk og facaden. Det er blandt de redskaber, der bliver taget i anvendelse, for at få et nyt byggeri i Roskildes centrum til at falde godt ind i den historiske bydel. Det er Industriens Pension, Boligselskabet Sjælland og Kuben Management, der har vundet et udbud om nybyggeri på det, der i dag er en parkeringsplads på Sortebrødre Plads. Ejendommene får navnet Klosterhaverne – en reference til det historiske tilhørsforhold til Roskilde Kloster – og kommer til at indeholde 98 lejeboliger, heraf 30 almene, butiks- og café-arealer samt 64 parkeringspladser. 

”Sortebrødre Plads går nu fra at være kendt som byens parkeringsplads til at blive en ny attraktiv bydel. Der er nu plads til bilerne i parkeringshuset. Det betyder, at vi nu kan skabe et nyt område, der forbinder handel, byliv og kultur. Det kommer til at betyde mere liv og aktivitet døgnet rundt,” udtaler Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

Arkitektfirmaerne Cornelius Vöge og Gründl Haahr har tegnet ejendommene. Byggeriet forventes igangsat næste år og afsluttet i 2024. ”Bebyggelsens varierede udtryk, arkitektoniske kvalitet og beliggenhed i de historiske omgivelser gør, at vi om nogle år kan udbyde nogle meget attraktive lejeboliger, udtaler ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Armaflex_ isolering mod kulde
Teknisk isolering – den hurtigste vej til besparelser 

Podcast

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Nationalbanken Risikoråd: Solide ejendomskunder, trods afmatning i markedet Ejendomsbranchen har ofte en fremtrædende...
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGSLOVEN SENDT I HØRING - Billede Berlingske Ejendomme uge 13
ÆNDRING TIL EJENDOMSSKATTELOVEN OG EJENDOMSVURDERINGS-LOVEN SENDT I HØRING
Skatteministeriet har sendt en ændring til ejendomsskatteloven og ejendomsvurderingsloven i høring. Ændringer er kærkomment nyt for...
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Det er en almindelig udbredt misforståelse, at tidsbegrænsede lejeaftaler højst kan indgås for en periode på 2 år. Denne misforståelse...