Sponseret indhold
Tablet til alle formål kan skabe en fleksibel arbejdsplads
Claus Holm, Samsungs landechef

En tablet er mere end som så. Det er et redskab, der gør os i stand til at arbejde på måder, der ikke før var mulige

Arbejdslivet bliver stadig mere komplekst. Intet er som før. Arbejdsopgaver, der før blev udført på det fysiske kontor sker nu på det virtuelle kontor et sted mellem arbejdsplads, kunde og hjem, og andre opgaver, der altid har været udført i marken, kan nu løses mere effektivt takket være nye hjælpemidler.

Et eksempel på sådan et hjælpemiddel er en tablet, hvor du i en og samme enhed har både telefon, en tablet og en computer. Det er et hjælpemiddel, der skaber muligheder for brugeren. Muligheder, der ikke tidligere blev anset for at være realistiske. Med en spritny produktlancering af en tablet S8-serie har Samsung taget et nyt skridt på rejsen til at gøre det umulige muligt. Det vender vi tilbage til. Den nye verden kalder på fleksibilitet. Ny teknologi kan understøtte brugernes faktiske behov. Men fremkomst af ny teknologi kan også være med til i sig selv at ændre mønstre på arbejdsmarkedet. Det gælder f.eks. tilbøjeligheden til at arbejdssituationerne bliver hybride og at arbejdsstederne kan blive mere decentraliseret.

Den decentraliserede arbejdsstyrke
Med både stigende huspriser i byerne og høje kontorleje for virksomhederne kan der være fordele for såvel arbejdstager som arbejdsgiver ved at se på muligheden for at decentralisere arbejdet. For familierne kan det være en fordel at flytte til yderområder, hvor prisen på en bolig er mere overkommelig og for arbejdsgiver kan der dels være penge at spare på kontorlejemål og administrationsomkostninger, og dels kan fleksibiliteten være med til at fastholde medarbejderne. En lokalisering i både storby og yderområder giver også virksomheden adgang til en bredere pulje af talent. En lokalisering udenfor de større byer betyder alt andet lige mere transporttid for medarbejderen, der enten skal besøge kunder, samarbejdspartnere og hovedkontor nu og da. For de decentraliserede medarbejdere bliver det endnu vigtigere at kunne udnytte tiden på farten effektivt, og det behov kan en kraftfuld og alsidig tablet imødekomme.

Vi kan måske sammenligne udviklingen med fremkomsten af de første mobiltelefoner. Vi indså alle værdien af, at kunne føre telefonsamtaler undervejs fra punkt A til punkt B. Til det formål skulle der være ordentlig mobildækning og en telefon, der ikke løb tør for batteri lige med det samme. Nu handler det om, at det arbejde, du tidligere kun kunne udføre på din kontorarbejdsplads, nu også skal kunne udføres på farten – og med ingen eller få begrænsninger. At den fysiske kontorarbejdsplads, der tidligere krævede et skrivebord og en stor stationær computer, der siden blev afløst af en bærbar computer, nu bliver erstattet af en virtuel arbejdsplads, hvor arbejdet kan udføres fleksibelt – fra det fysiske kontor, under transport, hos kunden eller derhjemme, alt efter hvad situationen kræver.

”Dybest set handler vores produkter om at skabe muligheder og minimere begrænsningerne. Det synes jeg vores nye tablet S8-serie er et godt udtryk for. Her får du i en og samme enhed både en telefon, en tablet og en computer. Hensigten er, at du skal kunne udføre dit arbejde fra en tablet uden at du føler begrænsninger eller skal gå på kompromis med noget,” siger Samsungs landechef Claus Holm, og fortsætter:

”Det kan måske virke lidt højstemt, men vi er overbeviste om at innovation kan give mennesker frihed, og at vi med vores produkter kan muliggøre det, der før virkede umuligt.”

Filosofien bliver udtrykt ganske fint med Samsungs slogan #DoWhatYouCant, som handler om at overkomme barrierer og begrænsninger.

Enheder, der kan tåle lidt af hvert
Barriererne gælder også arbejdsfunktioner, der allerede i dag bliver udført i marken, og hvor innovation og ny teknologi kan hjælpe til en bedre og mere effektiv udførsel af arbejdet. Det er også arbejdssituationer, der skal kunne holde til lidt af hvert, også til udendørs brug. Til dette formål har Samsung udviklet deres Tab Active og rugged-serie for både tablets og mobiler, der er designet til at modstå slag og fald uden et ekstra cover eller panserglas. De er endda IP68-cerficerede og det betyder, at tablet eller mobiltelefon er støvtætte og kan modstå vand i ned til halvandet meters dybde i 30 minutter. Produkterne kan også klare at stå udenfor selvom det regner. Endelig er rugged-produkterne forsynet med en helt speciel skærmteknologi, der gør, at brugeren kan betjene skærmen med handsker. Desuden kan tablet klare at blive sprittet af, hvilket kan være vigtigt af corona- og sundhedsmæssige årsager.

Vigtigt med sikkerhed på mobile enheder
I takt med at stadig flere medarbejdere er på farten og bruger mobile enheder med tilgang til mange forskellige typer data, stiger behovet for at øge sikkerheden – for hvad nu hvis en tablet bliver glemt eller stjålet i toget eller taxaen? Løsningen er Samsung Knox; en proprietær sikkerheds- og administrationsramme, der er forudinstalleret på de fleste Samsung mobile enheder. Formålet er at give virksomheden en redskabskasse til at styre arbejdsenheder såsom telefoner eller tablets. Sikkerhedsplatformen Knox er indbygget i Samsungs mobilenheder på chipniveau med en suite af løsninger, der bygger på platformen. Der er tale om et militærklassificeret sikkerhedsniveau, der anvendes af myndigheder over hele verden.

”Tidligere kunne antivirussoftware være en tilstrækkelig god beskyttelse. Det er desværre ikke længere tilfældet i takt med de stigende trusler, der hurtigt skifter form og kan snige sig forbi sikkerhedsfeatures med risiko for at kapre systemet indefra. Det er derfor, at Knox-forsvaret starter på hardwareniveau. Den giver en udvidet beskyttelse mod indtrængningsforsøg udefra,” siger Claus Holm.

Det er en stor fordel, at brugeren ikke selv skal ligge og rode med at få det installeret, da Knox allerede er præinstalleret på enheden. Knox giver også mulighed for at låse en række data og tilføje en stribe yderligere sikkerhedslag som eksempelvis dataisolering og datakryptering, som sikrer, at det kun er brugeren, der har adgang til følsomme oplysninger. Desuden er der sikkerhedsunderstøttelse i lang tid. I fem år garanterer Samsung at levere sikkerhedsopdateringer fra Microsoft. Det betyder, at virksomheder ikke skal tænke over, at produkterne skal udskiftes så snart der kommer nyere versioner, og derved er der sikret mange års brugsnytte.

Møde- og samtalesituationer smelter sammen
Generelt smelter vores møde- og samtalesituationer i disse år mere og mere sammen. Nogle gange foretrækker vi at tale sammen på den ”gammeldags” måde over telefonen, andre gange er et on-line møde mere fordelagtigt. En tablet bør derfor både kunne fungere som telefon og som video. I sidstnævnte tilfælde er det vigtigt med et stort skærmareal og et godt kamera. Samsungs tablet S8-serie indeholder både et godt kamera, velegnet til digitale møder, med ultravidvinkelobjektiv og retningsfølsomme mikrofoner med henblik på støjreduktion. Samtidig er der mulighed for split screen, sådan at andre apps kan være åbent under videomødet, så du f.eks. bedre kan tage noter undervejs. Derudover er der en række features, som kan hjælpe brugeren til at overkomme begrænsninger og barrierer. F.eks. kommer tablet S8-serien med en særlig pen til brug for anvendelse af skærm med en egenskab, der gør, at det føles som at skrive med en kuglepen på papir. 

Og netop skærmen har en meget høj lysstyrke, hvilket er nyttigt når man er ude i skarpt sollys. Der er hurtig ladetid – på en halv time er man oppe på ca. 50 pct., og tablet S8-serien er udstyret med Wi-Fi 6E, der giver adgang til internetforbindelser med de højeste hastigheder, og en af de kraftigste processorer på markedet for tablets. Endelig er det med Samsungs DeX-system muligt at koble tablet til en ekstern skærm hvor som helst og derved opnå en pc-oplevelse. Det kan være nyttigt i forhold til en præsentation, hvor flere personer har behov for at tilgå skærmen. Tablet S8-serien findes i tre variationer. I en basisudgave med en skærm på 11 tommer, i en mellemudgave på 12,7 tommer og i en ultra-udgave på 14,6 tommer. 

Tidligere kunne antivirus-software være en tilstrækkelig god beskyttelse. Det er desværre ikke længere tilfældet i takt med de stigende trusler, der hurtigt skifter form og kan snige sig forbi sikkerhedsfeatures med risiko for at kapre systemet indefra. Det er derfor, at Knox-forsvaret starter på hardwareniveau. Den skærmer mod indtrængningsforsøg udefra

MEST LÆSTE