Sponseret indhold

Kvanto leverer gateways til betalingssystemer i hele verden

Af:

Danske Kvanto Payment Services leverer de løsninger, der gør, at vi kan betale for varer og tjenester på internettet i hele verden.

Der skal software og teknik til for, at vi overhovedet kan handle på nettet. Der skal være nogle sikre betalingssystemer, der gør, at vi trygt kan betale direkte for vores varer. Det er det, Kvanto Payment Services arbejder med – et dansk fintech selskab, der udfordrer andre aktører, der udbyder tilsvarende tjenester. En betalingsleverandør, der gør det muligt for eksempelvis en webshop at modtage online betalinger via en gateway, som beskytter data ved at kryptere oplysningerne og sende dem videre til indløseren, dvs. banker og såkaldte indløser-institutioner. 

”Vi leverer løsninger, der gør, at du kan foretage internet betalinger med dine kreditkort. Vi sørger for de gateways, der modtager betalingerne fra f.eks. mobiltelefoner, kreditkort, ure osv. – og vi sørger for kontakt til indløser,” siger Jesper Skorstengaard, CEO i Kvanto. 

Teknologi til mobiltelefonen og andre enheder
Kvanto udbyder også en anden teknologi, som vi egentlig kender fra såkaldte Radio Frequency Identity Tags (RFID) – den elektroniske dims/IoT du kan sætte på din trailer, og som gør det muligt at finde den, hvis den bliver stjålet, fordi den udsender signaler, der kan opfanges af GPS. 

”De identificerer sig, når de kommer nærheden af et net. Og det er egentlig den teknologi, man også har lagt over i en mobiltelefon sammen med data fra et kreditkort, og så kan man betale med telefonen. Det er både nutidens og morgendagens teknologi, men det er især den yngre generation, der gerne vil bruge det. Men det kommer gradvist mere ind på markedet, og man tvinger folk til at tage stilling til, om de vil tillade, at man optager deres kreditkort på nettet og bruger dem på nettet i det omfang, folk giver lov til det.”

Kvanto’s gateway står i kontakt med rigtig mange indløsere globalt – banker og indløserinstitutioner. Nets er f.eks. en indløserinstitution, men anvendes ikke af Kvanto, der bruger 21 andre indløsere rundt om på kloden – fra Brasilien til Asien, fra USA til Europa. 

”Alt det, der connecter op til Mastercard, Visa og andre kortsystemer er dem, vi samarbejder med. Vi er teknisk provider, altså Payment Service Provider (PSP), og det betyder også, at vi har en ISO-licens. Hvis der f.eks. er teleselskaber, der skal opbygge deres telenetværk et eller andet sted på kloden, så er vi dem, der kan gå ud og levere en betalingsløsning til et specifikt område. Og det er et af de områder, hvor vi konkurrencemæssigt er stærke, så vi har efterhånden leveret løsninger til både engelske, skandinaviske, amerikanske og schweiziske operatører,” siger den danske direktør.

Det handler om Mobile Virtual Network Operators (MVNO) som f.eks. Oister, CallMe osv. – små firmaer, der er koblet på de store. Det handler også om Mobile Virtual Network Enablers (MVNE) – det er dem, der står for SIM-kort styringen, roaming, fakturering – alt hvad der skal sættes ind i systemet. 

Deregulering i EU
Kvanto dækker i dag Nord- og Sydamerika, det meste af Europa (ikke Rusland) og dele af Mellemøsten. I Indien har virksomheden en afdeling med 95 mand, der laver mobilløsninger i Open Banking på bankernes API interfaces. Sammen med Kvanto’s gateway på kreditkort giver det et Unique Selling Point, idet Kvanto dermed kan gøre det, som nogle store aktører ikke ønsker at gøre. De kan udfordre bankerne.

”Derfor kan vi også være en trussel for eksempelvis de danske banker, men udviklingen går ikke den vej.”

Kvanto vil udnytte den deregulering, der har fundet sted i EU. Payment Service Directive 2 (PSD2) er trådt i kraft de senere år med henblik på at skabe et effektivt betalingsmarked i EU med bedre sikkerhed, skærpet konkurrence og ens betingelser for udbydere af betalingstjenester. 31. dec. 2020 var sidste frist for EU-banker til at åbne deres API softwaregrænseflader for tredjeparts aktører – og dermed forsvandt bankernes monopol på kunders kontoinformation og betalingstjenester. Dvs. det er reelt blevet muligt for privatkunder og virksomheder at få innovative fintech virksomheder til at håndtere betalingstransaktioner, mens pengene stadig står på bankkontoen. 

”Vi arbejder på at blive ledende i EMEA og APEC på multiconnectivity – dvs. mangeartede løsninger ud af samme gateway. Og dem der behersker gateways er dem, der vinder derude. Dem, der laver apps, er afhængige af at have en gateway. F.eks. Google Pay, Apple Pay og de forskellige andre Pay-løsninger er jo apps, og de skal have fat i en gateway. Vi har faktisk tre gateways, vi supporterer ud i verden, så der er reelt ingen steder på kloden, hvor vi ikke kan tilbyde en betalingsløsning,” siger Jesper Skorstengaard og tilføjer, at 86 pct. af Kvantos omsætning kommer fra udlandet. 

Kvanto er klar til blockchain
Kvanto er bindeleddet imellem både offentlige, private, banker og virksomheder til at cleare betalinger op imod Visa og Mastercard og andre forskellige korttyper eller betalingsinstrumenter. Kvanto kan også håndtere blockchain og kryptovaluta. 

”Hvis man kan bruge blockchain, kan man tage en kryptovaluta og konvertere den til en almindelig valuta. Det kan ske, hvis kryptovalutaen er knyttet til en rigtig valuta, en såkaldt fiat valuta, som er registreret på en børs for kryptovalutaer. Når det er tilfældet, taler man også om stablecoins.”

Bankerne i Danmark er efter hans vurdering i gang med at skabe et vakuum, der kan true deres egen eksistens, fordi de ikke vil anerkende, at kryptovaluta er kommet for at blive.  

”Der er mange nationale finanstilsyn rundt omkring i verden, der styrer imod stablecoin, der er knyttet til deres egen nationale valuta. F.eks. amerikansk stablecoin, der er knyttet til den amerikanske dollar. Der er mange andre på vej. Det bliver stablecoin, der kommer til at styre en hel del af de kryptovalutaer, der ligger rundt omkring. Vi går efter at få en helhed ud af de løsninger, vi går og laver. Det gælder i høj grad på sikkerhed. Vi har lavet et 3D Secure system, MPI, der kan bruges uden for Europa,” siger Jesper Skorstengaard.

Kvanto har positioneret sig som en førende europæisk betalingstjenesteudbyder med multikonnektivitet (med en PSP-ISO), med en verdensanerkendt betalingsgateway, der integrerer førende kortindløsere, der håndterer forskellige betalingsmetoder og betalingskort, som effektivt og sikkert linker til online og offline forretning. Kvanto kan bryste sig af flere årtiers erfaring inden for betalings- og finanssektoren. Det omfattende netværk af partnere og samarbejdspartnere over hele verden er en af hovedårsagerne til, at Kvanto er i stand til at tilbyde kunderne en betalingsløsning, uanset hvor de opererer fra. Kvanto leverer end-to-end løsninger med sikre anti-fraud systemer, stærke partnerskaber med kortindløsere. Kvanto’s gateway er en white-label-løsning, hvilket betyder, at den har potentialet til at blive integreret i eksisterende kundeapplikationer, hvilket sikrer de sikreste og mest pålidelige transaktioner for din virksomhed. 

Se mere på www.kvanto.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Screenshot 2024-03-13 at 08.23
Cybersikkerhed Epaper
Armaflex_ isolering mod kulde
Teknisk isolering – den hurtigste vej til besparelser 

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...