Sponseret indhold
Peder Bank, Interxion
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter

Har du nogen sinde tænkt over, hvor mange af dine cloud-løsninger og data bor henne rent fysisk? Med digitalisering stiger behovene for sikker drift af it-infrastrukturen, minimal time to market og ikke mindst lave svartider. Derfor bliver den fysiske placering af data endnu vigtigere i fremtiden. Interxions Colocation Datacentre  er det fysiske fundament for mange it-applikationer og giver via en forbunden platform nem adgang til netværk, infrastruktur og cloud-løsninger globalt.

I dansk erhvervsliv er IT-udviklingen for mange virksomheder gået fra at være  en meget centraliseret infrastruktur on-premise, til at udgøre en uhyre decentraliseret infrastruktur spredt over mange lokationer. De fleste virksomheder har applikationer i datacentre mange steder, fordi en moderne virksomhed har behov for rigtigt mange forskellige funktioner og applikationer . Det udvikler sig nemt til et vældigt kompliceret spindelvæv af netværk og struktur for opbevaring af data , der er vanskeligt at holde styr på sikkerhedsmæssigt og svartidsmæssigt”, indleder adm. direktør Peder Bank, Interxion: A Digital Realty Company, Danmark.

Colocation samler trådene
Med colocation samles de forskellige platforme for udveksling af data og applikationer  i det samme datacenter. Derfor er datacenterets rolle i fremtiden ikke kun at være et sted, hvor virksomheder kan opbevare deres servere sikkert, men en fleksibel platform – et vitalt og afgørende knudepunkt i virksomhedens infrastruktur og forretning.

”Når man som virksomhed skal vælge platform til digitalisering og fremtidig it arkitektur, skal man tænke et par spadestik dybere end man muligvis normalt ville gøre med services, enkelte cloudløsninger, applikationer og datalag. For den  fysiske beliggenhed og placering spiller en rolle for adgang til ressourcerne. Med den globale platform, PlatformDIGITAL har mange store virksomheder det perfekte fysiske fundament for at kunne bygge deres it på en platform, der rummer næsten 300 førende netværksforbundne datacentre, hvilket gør det nemt for kunderne at skalere deres forretning globalt – uanset hvilken slags IT de bruger eller ønsker adgang til”, påpeger Peder Bank.

Klar til den grønne omstilling
Hvad de færreste går rundt og tænker på er, at vores IT-udstyr på verdensplan kraftigt bidrager til udledning af CO2 og dermed den globale opvarmning. Imidlertid skifter flere og flere af de store udbydere af datacentre til grønne løsninger – og jo højere grad af centralisering der kan opnås af IT-platformene, jo bedre muligheder er der for at optimere energimæssigt. Herunder brug af grøn strøm og genbrug af overskudsvarme.

”Vi sørger selvfølgelig for at opbevare serverne sikkert, men der ligger også en stor værdi i at et colocation datacenter som vores kan understøtte virksomhedernes digitalisering ved at give dem nem adgang til en kombination af bæredygtigt design, optimeret infrastruktur, miljøvenlig drift og grøn strøm. Det betyder, at virksomheder, der vælger at placere sig i vores datacentre, kan drive deres IT med et grønt aftryk og god samvittighed”, pointerer Peder Bank.

Husk det fysiske lag
For virksomheder, som enten er i gang med at skifte til et colocation datacenter eller overvejer at gøre det, er det vigtigt at tænke det fysiske lag med – hvad man kun sjældent gør ved cloudløsninger – når digitaliseringsstrategien skal udarbejdes.

”Ellers risikerer man at ende med et meget kompliceret netværk og/eller i en situation, hvor man mangler optimal adgang til de services, som forretningen er afhængig af. Vi kan se, at data har det med at samle sig i nogle knudepunkter ud fra den tankegang, at data ikke længere står alene. Fremtidens puslespil bliver for mange at få de data samlet og bragt i spil for at kunne understøtte nye forretningsområder”, slutter Peder Bank.

Vidste du det
Interxion fusionerede i 2020 med Digital Realty og hedder nu officielt ’Interxion: A Digital Realty Company’ i EMEA, hvor virksomheden har næsten 100 datacentre i 13 europæiske lande. På globalt plan har Digital Realty 290 datacentre og er en af verdens absolut største udbydere af colocation datacentre. Med løsningen PlatformDIGITAL har Digital Realty gjort det nemt for virksomheder at skalere deres digitale forretning.

Interxion som cloud hub
Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og alle ledende clouds. I Danmark er Interxion det eneste datacenter, der har en direkte on-ramp til Amazon Web Services, Google Cloud Interconnect og Microsoft Azure. Gennem virksomhedens cloud connect løsning kan man desuden få direkte adgang til IBM Cloud, Oracle Cloud og CityCloud. Det betyder man kan få en direkte fiber til disse clouds via datacenteret uden brug af internet, hvilket giver hurtigere svartider og øget sikkerhed.

Læs mere på www.interxion.com

MEST LÆSTE