Sponseret indhold

Mere end 220 boliger med DGNB-certificering opføres i Jyderup Nord i Nordvestsjælland af VIP Construction. Der er stor fokus på både energioptimering og materialevalg men også samspillet med naturen og den sociale bæredygtighed. 

VIP Estate/VIP Construction ApS har købt et 90.000 kvm grundareal i Jyderup Nord og er i samarbejde med Holbæk kommune i fuld gang med at udarbejde lokalplanen, der skal danne rammerne for at udvikle området til ny boligbebyggelse.

Jyderup er omgivet af skøn natur og ligger op til fem skove – et meget naturrigt område med masser af dyreliv. Få minutters gang fra centrum ligger Skarresø, som er en del af Naturparken Åmosen, hvor man kan være heldig at se havørne. Det enestående naturområde strækker sig gennem flere kommuner og over 45 kilometer ud til Storebælt, og der er flere spændende vandrestier i og omkring Jyderup. I Jyderup er der en god infrastruktur med nem adgang til motorvejen og offentlig transport. Fra Jyderup St. kører Nordvestbanen mellem København og Kalundborg, og man kan komme til Kalundborg på 20 min og København på ca. 1 time. 

En by i byen og naturen
Visionen for Jyderup Nord er en by i byen med tæt sammenhæng til den omkringliggende natur og den eksisterende bebyggelse. Over 200 boliger vil blive bygget – fordelt på etageboliger, rækkehuse og individuelle parcelhuse. Etageboligerne på 58,5 kvm er placeret i 2 etages ejendomme placeret i randzonen af boligområdet med placering henholdsvis mod Aggersvoldvej og mod skov og byområdet med p-arealer og legepladser. Rækkehusene i to plan på 117 kvm vil ligge som små bebyggede øer spredt i området med tilknyttede p-arealer og legepladsområder og grønne områder omkring. Parcelhusene er individuelle boliger med have og p-plads, der er placeret som en akse ind igennem området med zoner af grønne arealer og plantebælte til det omgivende areal og andre bebyggelser. 

Parcelhusene bygges i egen individuel stil inden for lokalplanens rammer og vil kunne bygges i størrelser op til 210 kvm og 1; 1 ½ eller 2 etager. Husene kan designes og tilpasses efter eget ønske og behov. Også rækkehusene og etageboligerne udføres med variation område for område i henhold til lokalplanens rammer. Hele boligområdet vil blive integreret i naturskønne omgivelser og ligger tæt på by, indkøb, børneinstitutioner, sport og fritidsaktiviteter. 

Bæredygtighed i fokus
Et vigtigt omdrejningspunkt i byggeriet er bæredygtighed. I forvejen et højt prioriteret fokusområde for VIP Construction, der arbejder aktivt for positive bidrag til FN’s Verdensmål og en mere bæredygtig byggebranche. Virksomheden er også medlem af Green Building Council Denmark, der står bag DGNB-certificering. 

”Projektet vil blive baseret på bæredygtige, klima-, miljø- og energioptimerede løsninger og materialer i høj kvalitet. Som udgangspunkt sigter byggeriet mod DGNB Sølv certificering. Om det bliver guld eller sølv vil afhænge af det endelige materialevalg. Det besluttes først, når lokalplanen er klar, hvilket forventes at ske i midten af 2022, hvorefter byggeriet kan gå i gang,” siger René Andersen, byggechef i VIP Construction. 

Det er ikke blot i boligernes varierende arkitektoniske udtryk, man vil kunne se det nye boligområdes diversitet. 

”Der lægges stor vægt på diversitet. Både i forhold til de mennesker, der kan bo der, men også i forhold til den type boliger, der passer til dem. Boligerne vil spænde bredt med boligstørrelser til enlige og op til store familier.” 

Hvornår byggeriet vil være helt færdigt, er ikke klart endnu. Byggeriet vil foregå i etaper, og René Andersen vurderer, at der formentlig vil gå 4-5 år, før det hele er på plads.

”Det afhænger dog også af salget. Byggeriet kan gå hurtigere, hvis salget går hurtigt. Aktuelt er markedet overophedet, og det kan få indflydelse på, hvor hurtigt det vil gå,” siger byggechefen. 

VIP Estate og Construction tilbyder finansieringsrådgivning, totalentrepriser, håndværker- og byggeopgaver. Nadeem Javed, der har en baggrund som økonom, driver og ejer virksomheden. Byggeopgaver styres af byggechef René Andersen sammen med VIP´s øvrige medarbejdere og samarbejdspartnere. VIP har en solid viden om markedet, stor fokus på bæredygtighed og en dyb passion for byggeri- og håndværkerbranchen. 

VIP hjælper dig, der skal have udført en totalentrepriseombygning, renovering, reparationer eller vedligeholdelse af din nuværende bolig.

Læs mere på www.vip-estate.dk

MEST LÆSTE