Alfix vinder eftertragtet miljøpris

Alfix er for anden gang modtager af Byggeriets Miljøpris. Sidst Alfix modtog prisen var i 2012. På billedet ses (fra venstre) Alfix direktør Anders Bertelsen Toft, adm. dir. Torben Carstensen Toft, salgsdirektør Claus Bernd Høgdal, innovationsleder Kim Mathiasen og udviklingschef Frank Pingel.

Af:

Den 3. maj blev klimapriserne under BYGGERI’22 uddelt i København. Vinderen af Byggeriets Miljøpris 2022 blev den familieejede virksomhed Alfix, der blandt andet har lanceret en svanemærket og CO2-reduceret fliseklæber. 

Igen i år satte corona desværre en stopper for afholdelsen af BYGGERI’22, som således bliver til BYGGERI’23. Det skulle dog ikke stoppe arrangørerne, brancheorganisationen Danske Byggecentre, fra at uddele de eftertragtede priser tirsdag den 3. maj i Vandværket i København. Fire klimapriser blev overrakt, og den familieejede virksomhed Alfix, der fra hovedsædet i Kolding blandt andet producerer spartelmasse, fliseklæber og facadepuds, var nomineret til hele to af dem. Den ene, Byggeriets Miljøpris, kunne direktør Anders Bertelsen Toft glædeligt tage under armen og med hjem til Kolding.

Begrundelsen fra juryen lyder: – Alfix A/S vandt prisen for deres ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Hos Alfix har de gjort FN’s verdensmål til en aktiv del af vækststrategien, implementeret 60 nye EPD’er og udvider fabrikken med et DGNB-certificeret distributionscenter.

Bæredygtig strategi baner vejen til guldet
Det er anden gang, at Alfix løber med Byggeriets Miljøpris. Det skete også i 2012 og sætter en streg under, at virksomheden i høj grad formår at gøre en forskel for bæredygtigt byggeri. Anders Bertelsen Toft udtaler:

– Herfra skal der lyde en stor tak til nomineringskomiteen, der har valgt Alfix som modtager af Byggeriets Miljøpris 2022. Vi er meget taknemmelige for og stolte over den store anerkendelse, der følger med prisen. Det er en fornøjelse at kunne hjemtage miljøprisen til Kolding endnu en gang.

Han fortæller, at firmaet arbejder strategisk med udvalgte af FN’s 17 Verdensmål og senest har lanceret en svanemærket og CO2-reduceret fliseklæber:

– Da vi i 2012 modtog prisen for første gang var det også med baggrund i vores strategi indenfor miljø- og arbejdsmiljø. Siden dengang har vi skruet yderligere op for vores aktiviteter og handlinger. Dette fundament er integreret i vores strategi og arbejde i hverdagen, hvor vi går efter at introducere mere bæredygtige produkter til byggeriet: Senest en svanemærket og CO2-reduceret fliseklæber. Vores dygtige medarbejdere fortjener et stort skulderklap for deres mangeårige engagerede indsats i udviklingen af mere bæredygtige løsninger. At vi igen vinder miljøprisen, skyldes i dén grad en flot holdindsats.

Danmarks første svanemærkede fliseklæber
Den CO2-reducerede og svanemærkede fliseklæber hedder Alfix ProFix Plus og var blandt de nominerede til Byggeriets Klimapris 2022. Ud over CO2-reduktion har produktet en række arbejdsmiljømæssige fordele for den udførende håndværker. Fliseklæberen er støvreduceret med en ny teknik, som reducerer forbruget af den ellers anvendte olie med mere end 90 pct. I lignende cementbaserede byggematerialer står råvarematerialet for 98 pct. af det samlede CO2-aftryk, og der er derfor klare miljømæssige fordele at hente ved at gentænke valget af råstoffer. Ud over CO2-reduceret cement er Alfix ProFix Plus fremstillet af bio-baseret polymerkunststof og naturskabt letfyldstof, der giver en lang rækkeevne. 

Fælles byggeaktioner skal give genlyd i samfundet
Det store arbejde for klimaet slutter langt fra her, og med endnu en klimapris i hus håber Anders Bertelsen Toft, at Alfix kan medvirke til særligt tre ting:

– Ønsket er, at vi med denne pris og vores vision kan inspirere andre til endnu flere bæredygtige handlinger. Dernæst håber vi, at vi sammen med resten af dansk byggeri kan fortsætte det innovations-momentum, som vises på byggerimesserne. Slutteligt er det håbet, at styrken i vores fælles aktioner kan give genlyd i samfundet.

At branchen kan tage fat sammen bakker adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, op i en udsendt pressemeddelelse:

– Vi oplever en branche, der tager bredt fat. De fleste virksomheder arbejder med bæredygtighed i en eller anden form og det kommer til at blive intensiveret fremover. Klimavenlige produkter og løsninger er og fortsætter med at være en af de allervigtigste konkurrenceparametre i byggeriet.

BYGGERI’23 afholdes – forhåbentlig helt uden coronaudfordringer – den 21.-24. marts 2023 i MESSE C, Fredericia

Alfix arbejder for at introducere mere bæredygtige produkter til byggeriet og har senest lanceret en CO2-reduceret fliseklæber, som leveres i miljøvenlig emballage med inderfolie af 100 pct. genanvendt plast.

Mest læste på BusinessReview.dk

Mikkel Kruse Telenor 2023
Mobil-telefonen udgør en trussel mod sikkerheden hos SMV’erne
airport_drone_2022_02_04
Nye lufthavne åbner enestående muligheder i Grønland
Ronny_tilpasset1
Investering af midler i Virksomhedsskatteordningen (VSO) – hvad må man?
Steffen Bang Olsen Kromann Reumert frit med redt hår
Ejendomsadvokaten: TIDSBEGRÆNSEDE LEJEAFTALER ER IKKE UNDERLAGT EN 2-ÅRSREGEL
Schneider 1
Dansk fabrik i Ringsted vækker opmærksomhed i udlandet

Læs også

Side 3_advertorial GSV_Berlingske_266x365mm_
 GSV: Sådan bruger vi digitale værktøjer til at nedbringe CO2 i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren står for mere end 30 % af Danmarks CO2-udledning, og derfor er det vigtigt, at byggebranchen får CO2-reduktion...
soren cajus
Står Byggebranchen på kanten til historiske teknologispring?
Har du været i Tivoli for nylig? Så kender du sikkert den maskine, hvor du med en plastichammer skal slå muldvarpe ned, hver gang deres...
Photo by Claus Sall (www.claussall
Bygge-branchen går et hårdt år i møde
Efterspørgslen falder, boligpriser er dykket, byggeomkostninger er forsat høje, og det udfordrer i den grad byggeriet i 2024, viser...