Sponseret indhold

Dansk filterteknologi muliggør direkte opskalering til industriproduktion fra små laboratorietests

04_03_2021_SANI_MEMBRANES1598--

Af:

Banebrydende ny filtreringsteknologi  gjorde, at MipSalus oplevede et markant løft i udviklingen af et nyt lægemiddel, da de med SANI Membranes nye Vibro-teknologi kunne filtrere langt større mængder med højere kvalitet på rekordtid.

Disruptiv og ressourceeffektiv mikro- og ultrafiltrering
I dag er time to market og bæredygtighed afgørende faktorer for enhver virksomheds overlevelse på markedet. Og det er netop på disse centrale punkter, at den danske virksomhed SANI Membranes byder ind med innovative filtreringsløsninger, der kan anvendes i begge ender af skalaen fra små laboratorietests til industriproduktion. Deres løsninger har da også allerede fundet anvendelse i alt fra små startup-virksomheder til multinationale giganter.  Succesen skyldes den patenterede Vibro-teknologi, der er et filtreringssystem til kontinuerlig mikrofiltrering og ultrafiltrering.

Foruden en minimal kagedannelse, stor flux og separation med høj kvalitet sikrer Vibro samtidig et ekstremt lavt energiforbrug. Vibro er konfigureret med SANI Membranes egne Free Flow Plate membranelementer, som vibreres i forhold til mediet, så der skabes den nødvendige turbulens på membranoverfladen. Hermed opnås en hurtig og effektiv filtreringsproces uden behov for crossflowspumpning, hvilket reducerer energiforbruget med op til 90 %. Ud over den bæredygtige profil på energisiden støtter teknologien op om MipSalus’ ønske om anvendelse af cirkulær økonomi i den fremtidige produktion ved at sikre betydelige besparelser i de nødvendige mængder af vand, ethanol og buffer, der skal til for at sikre den ønskede høje kvalitet af virksomhedens produktion af MIP-baserede lægemidler.  

Kunsten at komme fra laboratoriet til produktionen
Biotekvirksomheden MipSalus valgte SANI Membranes Vibro-teknologi netop fordi den sikrer en præcis adskillelse og samtidig er både energibesparende og enkel at bruge. De havde tidligere testet en række lignende systemer, som alle blev drevet af store pumper og var betydeligt mere komplekse og energikrævende. MipSalus er dedikeret til at udvikle nye, ikke-systemiske farmaceutiske lægemidler til behandling af metaboliske, sjældne sygdomme.

I øjeblikket arbejder virksomheden primært med omdannelse af Molecular Imprinted Polymers (MIPs) til en ny klasse af lægemidler, og fokuserer på at udvikle en banebrydende behandling af den sjældne sygdom Phenylketonuria (PKU). Målet er at blokere for optagelsen af phenylalanin i kosten ved hjælp af phenylalanin-bindende MIP’er. Kernen i deres teknologi er at sortere MIP-partikler efter deres evne til at binde skabelonmolekylet. Ved at vælge de bedste bindingspartikler er de i stand til at forbedre de generelle skabelonbindingsegenskaber dramatisk. I denne proces spiller det fortsatte filtreringssystem en afgørende rolle, og i den indledende fase havde MipSalus haft mange teknikker under overvejelse.Specielt har det været en udfordring af kunne migrere resultater fra laboratoriet over til en egentlig produktion:

– “Gennem vores netværk havde vi hørt om SANI Membranes, og det viste sig, at de havde alle de dyder, der gør et samarbejde attraktivt: en skalerbar, effektiv og økonomisk teknologi kombineret med ægte viden og en uovertruffen service”, siger Nicolas Krogh, administrerende direktør og medlem af bestyrelsen for MipSalus.

God økonomi i Vibro-teknologien
I 2020 startede MipSalus filtreringsforsøgene med SANI Membranes Vibro-LAB3500-enhed og opnåede hurtigt en række forbedringer i deres produktionsproces samt i implementeringen af cirkulær økonomi: – ”Vi oplevede på et tidligt tidspunkt, at deres teknikker kunne tilpasses vores processer. SANI Membranes teknologi minimerer kagedannelsen i filtreringsprocessen, så vi er i stand til at få meget store mængder igennem med en høj kvalitet. Samtidig er der et ekstremt lavt energiforbrug; filtrene holder meget længere end i andre systemer, og behovet for pumpekraft blev reduceret betydeligt. Så alt i alt skaber effektiviteten og holdbarheden en fantastisk økonomisk løsning, som vi nu let kan opskalere”, fortæller Nicolas Krogh.

Frugtbar sparring og vidensdeling – en kompetent partner er nøglen til succes
For MipSalus har det også været afgørende for samarbejdet, at SANI Membranes var i stand til at forstå deres forretning og arbejde proaktivt med at udvikle nye løsninger.

– ”De store operatører på markedet har en filosofi, der skal passe til alle, og de er rimelig ligeglade med et lille opstartsfirma som os. Hos SANI Membranes oplevede vi derimod en sjælden dedikation til vores projekt og en evne til at læse og opfylde vores særlige behov”, understreger Nicolas Krogh. ”De har faktisk en sælger, der ved noget om, hvad de sælger, og som samtidig har den nødvendige baggrund og uddannelse til at hjælpe os med at finde nye løsninger. Dette gælder faktisk for hele personalet på SANI Membranes. De matcher os professionelt og har givet en super sparring og støtte. Derudover har de været utrolig fleksible og fx lånt os udstyr og stillet op på de mest uregelmæssige tidspunkter, hvis vi var stødt på et problem. På mindre end et år har vidensudvekslingen hævet niveauet både hos os og dem, og det giver os naturligvis tillid til, at vi kan nå rigtig langt sammen.”

SANI Membranes er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 2013 af Henrik Hjelmsmark. Virksomheden er beliggende i Farum, hvor den også har produktion. SANI Membranes er privat ejet og har leveret udstyr til filtreringsmarkedet siden 2017. 

Selskabet har ambition om at udbrede sin patenterede Vibro teknologi, der bygger på de ligeledes patenterede Free Flow Plate filters, i Europa og senere Globalt, dels gennem direkte salg dels gennem partnere.

SANI er en reference til ’Sanitær’, og virksomheden er navngivet SANI Membranes, eftersom Vibro membranfiltreringsplatformen sætter helt nye standarder for sanitær membranfiltrering.

Vibro membranfiltreringssystemer anvendes pt. i mere end 60 virksomheder i både udviklings-, pilot- og produktionsskala.

Du kan læse mere om SANI Membranes løsninger på www.sanimembranes.com

Mest læste på BusinessReview.dk

genopbygningafbørsen
Tillæg: Genopbygning af Børsen
ejd 130624
Ejendomme Epaper
sko_opdateret_
Change of Control-klausulers betydning
1 (2)
Vaccine-teknologi i vælten
christopher-gower-291246-unsplash (1)
Kunstig intelligens kan blive en konkurrencefordel for danske virksomheder

Læs også

Hans Schambye_119s
Pensionskasserne kan være springbrættet til fremtidens biotek-eventyr
Der er ingen tvivl om, at der er behov for at øge produktiviteten og arbejdsudbuddet i Danmark. Med usikre sikkerhedspolitiske tider,...
IMG_5740-min
EUROPAS STØRSTE KONTRAKTLABORATORIUM MED NY SATSNING PÅ DANSK BIOTECH
Siden Unilabs, der er en af Europas største udbydere af diagnostik, i 2021 kom på danske hænder, har dansk Biotech & Pharma været...
muusfoto_IMG02886
Gubra er klar til næste vækstrejse
I det grønne område ved DTU Science Park i Hørsholm holder kontraktforsknings- og biotekvirksomheden Gubra til i en stor bygning lavet...